Plocka upp efter hunden, tack!

På uppkommen anledning: Plocka upp efter din hund.

På sistone har det allt oftare dykt upp hundpluttar på byarnas vägar och gångstigar.
Här är reglerna tydliga: På vägarna ska avföringen plockas upp och tas med hem. På gångstigar ska pluttarna åtminstone petas bort en bit från stigen.

Undertecknad råkade själv trampa i en av dessa häromdagen. Den hade kvarlämnats mitt på vägen men var förrädiskt svårupptäckt bland bruna höstlöv. Ni vet hur det känns: Mitt i ett steg glider ena foten iväg…och när man upptäcker anledningen utbrister man i ett frustrerat ”aargh!”.

Sedan försöker man skrapa bort det värsta av kletet i dikesgräset varpå man fortsätter hem, med gnisslande tänder, för att tvätta kängorna.

Irriterande är bara förnamnet. Dessutom bor det många små barn utmed den här vägen.

Idag upptäcktes ånyo en plutt på samma väg, som dock undveks med ett (o)smidigt skutt i sidled i sista stund. Det här har blivit vardag, alltså är det dags för påminnelse till hundägare: Plocka upp efter hunden.

Här ska sägas att det finns många hundar i Tibble och Lycka nuförtiden, och efter den senaste påminnelsen (för tre år sedan) så har det här fungerat bra.
Men tyvärr räcker det ju med att en (1) hundägare missköter sig…

Har du själv inte sett några kvarlämnade pluttar så beror det antagligen på att undertecknad, och säkert andra hundägare, petat bort dem från stigar och plockat upp dem från vägar. Man vill ju inte att vi hundägare ska få dåligt rykte. 

Men nog vore det trevligt att få gå på promenad utan att ödsla bajspåsar på andra hundars fekalier, och ta skogspromenader utan att behöva stanna stup i  kvarten för att spela plutt-golf med kvarlämnade kringlor.

Alltså: Plocka upp efter din hund, tack!

OBS,
med tanke på att det snart är vinter: Snövallar är inget bra gömsle för pluttar. Där tycker barn om att leka, och det som göms i snö kommer fram i …..

Hälsningar

Sampson och Jacksons husse, med flera.